портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Продовжується прийом громадян в деокупованій Святогірській міській громаді

Опубліковано 05 листопада 2022 року, 22:22 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З метою надання всебічної допомоги, для забезпечення потреб мешканців Святогірської територіальної громади та їх оперативного вирішення відділ соціального захисту населення Святогірської міської ради подовжує здійснювати виїзні прийоми громадян. 

Спеціалістами відділу 3 та 4 листопада 2022 року з представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області проведено спільний прийом мешканців м. Святогірськ. 

З питань соціального захисту прийом відвідали 14 громадян. Мешканці громади зверталися з питань призначення житлових субсидій в осінньо-зимовий період, оформлення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, щодо подачі заяв на отримання грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією російської федерації, а також тимчасового розселення в осінньо-зимовий період. Спеціалістами відділу всім громадянам надані роз’яснення відповідно до нормативно-правових документів.

Кожному мешканцю, який звернувся на прийом, була запропонована евакуація до більш безпечних регіонів країни. Надано вичерпну інформацію щодо умов евакуації та розміщення в приймаючій області. 

У зв’язку з тим, що опалювальний сезон 2022-2023 років у м. Святогірськ буде непростим, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, в тому числі серед тих, хто мешкає в багатоповерхових будинках або втратив житло, та залишається у місті. Зазначеній категорії населення надаються роз’яснення щодо можливості тимчасового розміщення на осінньо-зимовий період у будівлях відповідних закладів, які розташовані на території міста, та в яких будуть створені умови для проживання.

Протягом 3 та 4 листопада 2022 року спеціалістами прийнято 27 заяв від мешканців міста на тимчасове розселення в осінньо-зимовий період. Робота в цьому напрямку триває.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації