портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Програма спрощеного вступу для мешканців з тимчасово окупованих територій «Тебе тут чекають»

Опубліковано 14 липня 2020 року, 09:40 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Стартувала інформаційна кампанія про програму спрощеного вступу для мешканців з тимчасово окупованих територій «Тебе тут чекають», що було запущено Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Мета програми – залучити якомога більше вступників із Криму та Донбасу до українських закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Вступники з Криму та Донбасу можуть вступати до українських закладів без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Для вступу їм потрібно скласти державну підсумкову атестацію з української мови та історії України і третій вступний іспит (або творчий конкурс), який залежить від обраної спеціальності. Програма спрощеного вступу успішно діє вже шостий рік поспіль, та цього року вступники з тимчасово окупованих територій отримають можливість стати студентами будь-якого українського вишу без зовнішнього незалежного оцінювання.

Усі деталі щодо умов вступу та інформацію про заклади вищої освіти тепер можна знайти на сайті програми www.vstup-prosto.com.

Нагадаємо, що вступникам з тимчасово окупованої території не обов’язково мати український паспорт та український документ про освіту. Так само не обов’язково складати зовнішнього незалежного оцінювання. Потрібно лише обрати спеціальність і заклад освіти та звернутись до відповідного освітнього центру.

Вступники, які бажають взяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах:

•             вступники з Криму – не пізніше 20 серпня;

•             вступники з Донбасу – не пізніше 22 серпня.

Ті, хто не встигне цього зробити у серпні, до 23 жовтня можуть подавати заяви для вступу на контракт.

Телефони гарячої лінії департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації: 0 800 50 45 22,066 11 39 375 та 097 904 71 91.

Телефон гарячої лінії Міністерства освіти і науки України: 0 800 50 45 70.

Урядовий контактний центр 1545.

Гаряча лінія для вступників з тимчасово окупованих територій 0 800 50 44 25.

Ми чекаємо на Вас!