портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Програма «Власна справа» відновлює бізнес Донеччини

Опубліковано 05 вересня 2024 року, 14:25 , Донецький обласний центр зайнятості

Підприємництво Донеччини продовжує розвиватись. Навіть у складних умовах сьогодення відкриваються нові заклади, робота яких підтримує економічну стабільність регіону та країни в цілому. 

Так, завдяки грантовій програмі «Власна справа» підприємиця з Краматорська Наталія Савельєва поновила свою діяльність та заснувала нове підприємство. Вона розпочала свій шлях у бізнесі ще у 2016 році. Тоді жінка відкрила сімейне кафе, яке справно працювало та розвивалось. На жаль, через початок повномасштабної війни підприємниця була вимушена призупинити роботу закладу. 

Але згодом Наталія вирішила повернутися до підприємництва та у 2022 році орендувала нове приміщення, де відкрила пекарю «Франс.уа». Заклад розпочав працювати у форматі street-food для кожного, хто цінує якісну та свіжу продукцію: від гарячої домашньої випічки до смачних напоїв. 

З кожним днем кількість відвідувачів збільшувалась, а об’єми виробництва зростали, тому у підприємниці виникла потреба у закупівлі додаткового обладнання. 

Від фахівців Краматорського міського центру зайнятості жінка дізналась про можливості участі у програмі «Власна справа», яка передбачає надання грантів для започаткування або розвитку підприємництва. Наталія подала заявку й бізнес-план та у квітні 2024 року стала переможницею і отримала мікрогрант. 

На грантові кошти вона придбала кавомашину, гриндер прямого помелу кави та морозильну камеру для зберігання продукції. На підприємстві були створені нові робочі місця та працевлаштовані двоє переселенців.

Наталя і надалі планує співпрацювати зі службою зайнятості та у перспективі планує  скористатися компенсаційними програмами для роботодавців.

Якщо вас зацікавила можливість участі у грантовій програмі «Власна справа» для започаткування та розширення бізнесу, за консультаціями ви можете звернутись до наших фахівців, контакти тут: https://t1p.de/2u2np 

Дізнатись докладніше про програму та подати онлайн-заявку на участь можна на сайті Державної служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/people/micro 

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.