портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пройшов день відкритих дверей в Донецькому регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою»

Опубліковано 13 лютого 2020 року, 16:13 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську пройшов день відкритих дверей в Донецькому регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою», під час якого представники об’єднаних територіальних громад області ознайомились з результатами та поточною діяльністю програми.

Під час вступного слова до присутніх звернулась директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Наталія Чукова.

«Дуже дякую представникам Програми «U-LEAD» за те, що вони завжди поруч з нами - виступають експертами, надають допомогу, разом з нами відстоюють перспективний план розвитку територій. Вони доводять, що спільна праця заради однієї мети може бути дуже результативною. Всі ми хочемо розвивати наші території, і я впевнена, що разом ми досягнемо високих результатів», - зазначила вона.

Керівник Донецького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Максим Ткач розповів присутнім про стан впровадження реформи децентралізації у регіоні та основні виклики, які постають перед новоствореними громадами. За його словами, однією з найбільших проблем у формуванні ОТГ є складний адміністративно-територіальний устрій та велика кількість міст обласного значення, і саме через вирішення питань роз’єднання населених пунктів виникають значні затримки. 

«Окрім питань об’єднання територій, перед Донеччиною стоїть ще один виклик – це забезпечення громад кваліфікованими кадрами, які здатні втілювати у життя програми, що уряд направляє на місця. Тому сьогодні, окрім команди «U-LEAD», присутні і представники інших організацій, які також надають допомогу у сфері публічного адміністрування та проводять навчання спеціалістів», - зауважив Максим Ткач.

Протягом дня відкритих дверей були обговорені питання розбудови структур надання освітніх послуг, реалізації програм підтримки Східної України, розвитку громад, створених протягом 2019 року та подальшої діяльності Програми «U-LEAD з Європою» у Донецькій області.