портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Протидія торгівлі людьми: актуальне питання регіону

Опубліковано 05 квітня 2024 року, 15:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

3 березня стартувала триденна сесія зі стратегічного планування з питань протидії торгівлі людьми в умовах воєнного стану для суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному та місцевому рівнях.

До учасників заходу звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко: «Повномасштабне вторгнення країни агресора значно посилило ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та нелегальної міграції. Це пов’язано з тим, що сотні тисяч жителів Донецької області, переважно жінки з дітьми, евакуювалися. Окрім того, російська агресія та злочини, вчинені представниками держави-агресора стосовно мирного населення України, зокрема, їх незаконне утримування, перебування в полоні та використання у збройному конфлікті, загострили проблему трудової та сексуальної експлуатації».

Під час сесії обговорюються питання поточної ситуації в регіоні щодо проблем торгівлі людьми в Донецькій області зокрема вплив безпекових чинників зміни ситуації в регіоні, розширення цільових аудиторій, а також формування принципів та каналів взаємодії між субʼєктами запобігання та протидії торгівлі людьми.

Захід проводить ГО «Альянс за громадянські права» за сприяння Донецької облдержадміністрації за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID й Міністерства закордонних справ Норвегії, в межах проєкту «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у Донецькій області».