портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено нараду щодо відновлення мережі мобільного зв’язку на деокупованих територіях Донеччини

Опубліковано 20 вересня 2022 року, 17:30

Про відновлення мережі мобільного зв’язку на деокупованих територіях Донеччини говорили на нараді у Донецькій обласній військовій адміністрації сьогодні, 20 вересня. 

У заході взяв участь заступник голови Донецькій ОДА Максим Сандига, представники мобільних операторів, Держспецзв'язку, ОТУ "Хортиця", СБУ, Нацполіції, ДСНС, АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», АТ "Укртелеком". Також участь у нараді брав керівник напрямку розвитку мобільного інтернету Станіслав Прибитько. 

"За останній час Збройні Сили України звільнили частину населених пунктів Донецької області. Наразі військові встановлюють повний контроль над означеними населеними пунктами та вживають відповідні стабілізаційні заходи. Всі ми розуміємо важливість того, щоб мешканці звільнених населених пунктів були на зв’язку та знов могли спілкуватись з цивілізованим світом. У цих населених пунктах необхідно й надалі ефективно підтримувати стабільний зв’язок.  Облдержадміністрація розуміє, що є проблемні питання, пов’язані з міграцією абонентів, зі знищеною або пошкодженою мережею комунікацій, базових станцій. Десь треба будувати, як то кажуть, «з нуля», десь потрібна заміна обладнання. Є проблемні питання з налагодженням електроживлення для базових станцій, які з об’єктивних причин швидко вирішити не вдасться. Десь і надалі йдуть бойові дії, є певна безпекова складова щодо доступу фахівців до об’єктів мережі мобільного зв’язку", - зазначив Максим Сандига. 

Під час наради обговорили проблемні питання поновлення зв'язку,  визначили алгоритм дій щодо взаємодії операторів мобільного зв’язку, правоохоронних органів, військових, фахівців ДСНС та визначили перелік першочергових заходів з відновлення мобільного зв’язку на деокупованих територіях Донецької області. 

Максим Сандига також висловив подяку операторам мобільного зв’язку та Укртелекому за надані пропозиції з питань, які були сьогодні обговорені.  Всі пропозиції будуть детально опрацьовані облдержадміністрацією.