портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено другий обласний інформаційно-просвітницький захід «Відкрий для себе історію свого роду»

Опубліковано 11 червня 2023 року, 11:47 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

9 червня 2023 року з нагоди відзначення Міжнародного дня архівів управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання спільно з Державним архівом Донецької області було проведено другий обласний інформаційно-просвітницький захід «Відкрий для себе історію свого роду», де учасники дізналися, як дослідити свій рід, своє коріння і чому це важливо.

Саме пошуки інформації про предків допомагають нам задовольнити нашу глибоко вкорінену потребу зрозуміти, як ми вписуємося в навколишній світ. Пошуки історії роду допомагають нам зв’язатися з минулим і таким чином краще зрозуміти сьогодення та майбутнє.

Під час заходу спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області Яна Власова розповіла учасникам про найпопулярніші ресурси для створення генеалогічного дерева.

Саме завдяки архівам і архівістам, збереженим ними задокументованим фактам, ми завжди матимемо змогу пересвідчитися у тому, як все було насправді, без інсинуацій. В архівах наша мова, наше світосприйняття, наш спосіб мислення, наш уклад життя, наші цінності, наші проблеми і больові точки. Там відповіді на одвічні запитання: Хто ми? Звідкіля? Яким є наше місце серед інших? Чого ми прагнемо? Що нас чекає? А коли ми розуміємо, що це не просто історичні події, які описані в підручниках, а історія нашої родини, то вже зовсім по іншому подивимось на теперішнє, а ті минулі часи перестануть бути чимось далеким та незрозумілим.

За інформацією  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації