портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вирішуються питання щодо забезпечення бланками посвідчень низки категорій громадян та підключення управлінь соціального захисту населення до ЄДАРП

Опубліковано 09 червня 2023 року, 12:12 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

8 червня 2023 року заступник голови облдержадміністрації Костюніна Ю.О. та представники департаменту соціального захисту  населення облдержадміністрації взяли участь в онлайн-нараді з  розгляду  питань  щодо забезпечення бланками посвідчень громадян,  які  отримують  державну соціальну допомогу, які не мають права на пенсію, та осіб з інвалідністю, та стану  підключення  управлінь  соціального  захисту населення  по  регіонах до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, яка проводилася  під головуванням  Віце-прем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

В онлайн-нараді взяли участь представники міністерств, органів виконавчої влади, регіональних органів соціального захисту населення.

Під час наради були обговорені зазначені проблемні питання та шляхи їх вирішення.

За результатами наради визначено напрями щодо врегулювання питання першочергової потреби у вищезазначених бланках та можливість його вирішення у найближчий час.

Заплановано виготовлення бланків посвідчень для отримувачів державної соціальної допомоги.  Національною соціальною сервісною службою України зазначені бланки буде розподілено по регіонам відповідно до наявної актуальної та реальної потреби в бланках посвідчень .

За інформацією державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» найближчим часом (у червні поточного  року),  з  метою реалізації покладених повноважень, планується підключення органів соціального захисту населення до ЄДАРП з певними обмеженнями (у форматі перегляду).

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації