портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено нараду з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Опубліковано 25 квітня 2023 року, 21:42 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Україна ніколи не забуде подвиг ліквідаторів і нікому не дозволить знехтувати ціною, яку Україна і світ заплатила за ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС. Сьогодні, з нагоди 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації в онлайн-режимі проведено нараду з представниками громадських організацій, які опікуються питаннями постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

У нараді взяли участь представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства облдержадміністрації, управлінь соціального захисту населення виконавчих органів рад територіальних громад, громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із соціальним захистом осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Представниками структурних підрозділів облдержадміністрації надані роз’яснення щодо соціального захисту, медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також, на нараді надані роз’яснення та відповіді на питання щодо механізму отримання компенсації за зруйноване житло відповідно до Закону України від 23.02.2023 № 2923-ІХ «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України», що набирає чинності 22.05.2023.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації