портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Провідні спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова допомагають Донеччині готувати висококваліфікованих кардіохірургів

Опубліковано 18 лютого 2021 року, 15:35

Провідні спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова НАМН України допомагають  Донецькій області готувати висококваліфікованих кардіохірургів, які зможуть робити операції на відкритому серці. 

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації, керівник  обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко  мав робочу зустріч з директором Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Василем Лазоришинцем та його командою.  Очільник області подякував усьому колективу Інституту за допомогу у відновленні на Донеччині високих стандартів кардіохірургії.

Кардіохірургічні центри Донеччини до війни були розташовані у Донецьку, тож після початку російсько-української війни вони опинилися в окупації. Провідні фахівці виїхали. Надання висококваліфікованої кардіологічної допомоги на території області (як на окупованій, так і на вільній її частинах) практично припинилося. Лише наприкінці 2019 року у відділенні кардіо- та рентгенваскулярної хірургії Обласного територіального медичного об’єднання у Краматорську знову розпочалися операції на відкритому серці – завдяки залученню спеціалістів Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова. 

Проведення таких операцій потребує не лише надсучасного обладнання (ним  відділення кардіо- та рентгенваскулярної хірургії укомплектоване повністю), а передусім – висококваліфікованого медичного персоналу. Керівництво інституту серцево-судинної хірургії сприяє підготовці таких кадрів для повноцінної самостійної роботи відділення у подальшому; крім того, проводить виїзні прийоми та сумісні операції на відкритому серці у Краматорську.

Інститут готовий і до цілодобового ургентного прийому жителів Донецької області з найскладнішими вадами серця.

 

Інші новини за темою