портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Провину двох колаборантів з Донеччини довела СБУ

Опубліковано 27 лютого 2024 року, 09:48 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Завдяки доказовій базі СБУ тюремні строки отримали ще двоє колаборантів, які співпрацювали з агресором у Донецькій області. 

Один з них – мешканець смт Нікольське - очолив окупаційну «Володарську селищну адміністрацію днр» та допомагав загарбникам будувати вертикаль незаконного органу влади. На своїй посаді колаборант координував роботу підрозділів і служб, займався формуванням бюджету, розпоряджався фінансами та захопленим українським майном.       

За матеріалами Служби безпеки він отримав заочно 8 років позбавлення волі. 

Тюремний строк також одержала й 57-річна мешканка Кальчика. Зловмисниця обійняла посаду директора «Кальчикской школы» администрации Володарского района днр». Фігурантка добровільно сприяє окупаційній владі в організації освітнього процесу за стандартами росії. За її вказівками навчання у школі ведеться російською мовою та за підручниками країни-агресора. 

За матеріалами української спецслужби її заочно визнано винною за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Судові розгляди здійснювалися у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинувачених. 

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.