портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проєкт USAID може компенсувати 30% вартості техніки для перевалки зерна

Опубліковано 10 жовтня 2024 року, 09:35

Українські сільськогосподарські логістичні компанії отримали можливість модернізувати свій технічний парк завдяки підтримці від проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Щонайменше 20 підприємств зможуть придбати техніку від ТОВ «Завод Кобзаренка» зі знижкою 30%. Ця ініціатива спрямована на підвищення експортних потужностей країни, що дозволить збільшити перевалку зернових на 2,5 мільйони тонн на рік.

Програма підтримки передбачає компенсацію 30% вартості обладнання для мікро, малих і середніх підприємств, річний дохід яких не перевищує 40 мільйонів євро. Компанії отримають можливість придбати обладнання за 70% його вартості, а решту 30% покриє USAID. Однак програма не поширюється на агрохолдинги або ті компанії, які вже отримали допомогу від USAID.

До переліку техніки, яку можна придбати за програмою, входять:

  • Мобільні розвантажувачі вагонів РВМ-180 (у тракторному та електричному виконанні);
  • Наземні перевантажувальні бункери БНП-12 «Ковчег» (у тракторному та електричному виконанні);
  • Наземні перевантажувальні бункери БНП-3 «Ковчег» (у тракторному виконанні);
  • Стрічковий навантажувач СН-25 (в електричному виконанні).

Загалом, програма охоплює компенсацію на 51 одиницю техніки від Заводу Кобзаренка, що допоможе підвищити ефективність зерноперевалки на ключових експортних маршрутах.

Для отримання детальної інформації щодо участі в програмі та умов придбання техніки, звертайтеся за телефоном: 099-270-18-90 (Тетяна).