портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П’ять міст Донеччини залишаються без водопостачання внаслідок обстрілу окупантами насосної станції Першого підйому Південно-Донбаського водогону

Опубліковано 21 лютого 2022 року, 13:41

Вирішується питання щодо забезпечення ємностями для питної й технічної води в достатній кількості та підвозу води у міста Мар’їнка, Красногорівка, Волноваха, Вугледар та Курахове, які залишилися без води внаслідок обстрілу окупантами насосної станції Першого підйому Південно-Донбаського водогону.

19 лютого, близько третьої години ночі окупанти обстріляли насосну станцію Першого підйому Південно-Донбаського водогону, яка розташована в районі селища Василівка, на лінії зіткнення з тимчасово непідконтрольною територією. В результаті обстрілу було пошкоджене обладнання станції, зокрема, трансформатори – вони не підлягають відновленню. 

Без технічного водопостачання залишились міста Красногорівка, Мар’їнка, Курахове та Маріуполь.  Без питного водопостачання залишились наступні населені пункти:

- міста Селидове, Покровськ, Новогродівка, Гірник, Курахове, Гостре, Мирноград, Родинське, Білицьке, Добропілля, Білозерське, Новодонецьке (Карлівська фільтрувальна станція;

- Вугледарська територіальна громада (далі - ТГ) (Степнянський та Старостинський округи), Волноваська ТГ, у тому числі с. Донське (Велико-Анадольської фільтрувальна станція); 

- м. Маріуполь (Старо-Кримська фільтрувальна станція). 

19 лютого  під головуванням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка було проведено позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому надані відповідні доручення. 

З метою забезпечення міст та районів області послугою з водопостачання та недопущення зриву опалювального сезону 19 лютого задіяне альтернативне джерело водопостачання – Карлівське водосховище, що дозволило відновити водопостачання у містах Селидове, Покровськ, Новогродівка, Гірник, Курахове, Гостре, Мирноград, Родинське, Білицьке, Добропілля, Білозерське, Новодонецьке.

Альтернативне водопостачання міста Маріуполь забезпечується від Старо-Кримського водосховища. 

Вирішується питання щодо забезпечення ємностями для питної/технічної води в достатній кількості та підвозу води у міста Мар’їнка, Красногорівка, Волноваха, Вугледар та Курахове.

Станом на сьогодні Компанією «Вода Донбасу» вирішується питання щодо придбання трансформаторів та іншого обладнання.

Орієнтовний термін відновлення роботи складає 1,5 місяця.