портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П’ять мультифункціональних спортмайданчиків за програмою «Здорова Україна» отримав Лиман

Опубліковано 26 листопада 2021 року, 09:20 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Новий проєкт з будівництва мультифункціональних спортивних майданчиків за президентською програмою «Здорова Україна» набирає обертів у Донецькій області:  25 листопада презентація сучасних локацій для оздоровчої рухової активності відбулася в Лиманській громаді.

Участь в урочистому відкритті спортмайданчику біля озера Ломоносівське взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, міський голова Олександр Журавльов, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Представники спортивної спільноти Лиману продемонстрували всім присутнім, як правильно і з користю для себе користуватися тренажерами. Для організації регулярних тренувань містян Вадим Філашкін вручив координатору «Активних парків» брендовану сумку зі спортивним обладнанням.

Окрім майданчика біля озера Ломоносівського, у громаді за програмою «Здорова Україна» з’явилося ще чотири такі локації: у місті Лиман – по вул. І. Лейко, 16а та по вул. Оборонній, 6а; у смт Зарічне – на пл. Ю. Гагаріна, 2; у смт Дробишеве – по вул. Слобожанська, 44. Також у рамках зазначеної програми мешканці громади отримали три локації «Активних парків» – дві у Лимані та одну в селі Торське.

Відзначимо, що до кінця 2021 року в низці населених пунктів Донецької області має з’явитися 150 мультифункціональних спортивних майданчиків. Кожен із них зроблено за єдиною моделлю – з гумовим покриттям розміром 140 кв. м і такими елементами: спортивний комплекс з підвісною системою рукоятей, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина, інформаційний стенд з QR-кодами.

Фінансування проєкту на 80% відбувається за державні кошти (за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10% – з обласного бюджету і ще на 10% – з бюджету громади.


Інші новини за темою