портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П’ятдесят чотири локації «Активних парків» запрацювали на Донеччині в 2021 році

Опубліковано 08 грудня 2021 року, 12:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Донецька область однією з перших долучилася до соціального проєкту «Активні парки», що започатковано у 2021 році в контексті президентської програми «Здорова України» з метою зробити життя українців довшим і якіснішим. І станом на сьогодні в 25 територіальних громадах регіону налічується 54 відповідні локації.

Перший активний парк на Донеччині відкрили 23 липня в Краматорську. Найбільше локацій облаштували в Маріуполі – 5, по чотири – у Костянтинівці та Краматорську, по три – у Авдіївці, Волновасі, Дружківці, Кураховому, Лимані, Мар’їнці, Покровську, Слов’янську, по дві – у Бахмуті, Очеретиному, Торецьку, по одній – у Вугледарі, Добропіллі, Іллінівці, Мирнограді, Нікольському, Новогродівці, Олександрівці, Ольгінці, Селидовому, Соледарі, Хлібодарівці.

Активні парки – це втілення сучасних форми і методів залучення до здорового способу життя людей усіх вікових категорій та різного рівня фізичної підготовки. З метою забезпечення доступності локацій всім охочим у будь-який час, їх наповнення зробили найпростішим: це шведська стінка, комплекс брусів і турніків, лавка для динамічних вправ, координаційна лінія, вільний простір і сходинки. Біля кожного з елементів – табличка-підказка «Тренуйся тут» з QR-кодом, що веде на сайт із завданнями трьох рівнів складності (новачок, середній, профі). Щоб провести індивідуальне тренування, достатньо повторити вправи за віртуальними тренерами – відомими особистостями, зірками українського спорту та естради.

У Донецькій області приділили увагу як створенню нових місць для занять фізичною активністю, так і наданню сучасного змісту існуючим спортмайданчикам. На 2022 рік в активних парках планується проведення загальнодоступних фізкультурно-оздоровчих заходів, спортивних фестивалів, ознайомчих занять з різними видами рухової активності, у тому числі для осіб з інвалідністю. У вихідні та святкові дні помічниками в організації тренувань на свіжому повітрі є координатори проєкту на місцях.