портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П’ятдесят п’ять учнів-переможців олімпіад і конкурсів із різних куточків Донеччини відвідають Канів

Опубліковано 15 червня 2021 року, 14:45

П’ятдесят п’ять учнів-переможців олімпіад і конкурсів із різних куточків Донеччини відвідають мальовниче місто Канів на правому березі Дніпра 17 червня.

Серед них 23 учні — з Маріуполя, 31 учень — з мм. Бахмут, Добропілля, Дружківка, Краматорськ, Лиман, Покровськ, Слов’янськ; із Сіверської ТГ, Іллінівської ТГ, Черкаської ТГ, Великоновосілківського і Мар’їнського рр. Цьогоріч зі Слов’янська та Краматорська поїдуть п’ятеро учнів.

Школярам Донеччини, а це учні — члени МАН, учасники та переможці різноманітних обласних, всеукраїнських, міжнародних інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад, пощастить відвідати Шевченківський національний заповідник «Тарасова гора». Вони побачать перший народний музей, присвячений життю і творчості поета — «Тарасову світлицю». Зійдуть на Чернечу гору. Віддадуть шану Кобзарю на місці поховання, яке він сам вказав у Заповіті. Помилуються чудовими краєвидами мальовничого Дніпра.

Така подорож відбувається не вперше. Через карантин у минулому році не було поїздки. У 2019 році 35 обдарованих дітей відвідали меморіал Великого Кобзаря у Каневі.

Нагадаємо, безкоштовна подорож організована за підтримки ГО Філіалу Злученого Українського Американського Допомогового комітету в Україні, департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації та Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти згідно з проєктом «Іду з дитинства до Тараса» з метою розширення знань про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, формування мотивації до поглибленого вивчення творів поета, виховання національно свідомого громадянина України.