портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П’ятеро людей загинули, 18 поранені внаслідок ракетного обстрілу Покровська

Опубліковано 07 серпня 2023 року, 21:49

Оновлено дані про  кількість постраждалих внаслідок ракетного обстрілу Покровська. П’ятеро людей загинули, вісімнадцятеро поранені,  повідомляє Донецька обласна прокуратура.

7 серпня 2023 року, близько 19:15, російська окупаційна армія, ймовірно із застосуванням ракет «Іскандер», обстріляла житлову забудову м. Покровська. За попередніми даними, в результаті влучання у 5-поверховий будинок п’ятеро людей загинули. Ще 18 громадян внаслідок ракетної атаки окупантів дістали поранень різного ступеня тяжкості. Усіх постраждалих доставлено до лікарні для надання кваліфікованої медичної допомоги, зазначається в повідомленні.

Внаслідок обстрілу зруйновано декілька квартир та перекриття між верхніми поверхами будинку, в одній з квартир зайнялась пожежа.  

Крім того, вже через півгодини стався обстріл ще одного цивільного об’єкту, що розташований поруч із даним житловим будинком. Пошкоджені торговельні заклади та інші об’єкти. 

На даний час на місцях влучання ворожої зброї працюють рятувальники і правоохоронці. Остаточна кількість постраждалих наразі з’ясовується.

Таку ж кількість загиблих та поранених назвав очільник МВС України Ігор Клименко. За його словами, станом на 21:20 внаслідок першого прильоту загинуло 4 та потерпіли 3 цивільних осіб. Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області. Ще 4 рятувальників, 8 поліцейських та 3 цивільних травмовані.  Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Головне управління ДСНС України у Донецькій області повідомляє. що "внаслідок повторного обстрілу у Покровську загинув рятувальник. Ще п'ятеро були поранені".