портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ради роботодавців діють при міських та районних центрах зайнятості Донеччини

Опубліковано 30 вересня 2021 року, 18:03 , Донецький обласний центр зайнятості

Ради роботодавців були створені у 2020 році при міських та районних центрах зайнятості Донеччини задля вирішення сучасних питань щодо зайнятості населення регіону.

Майже 300 представників роботодавців регіону входять до складу Рад. Їх створення дозволило більш ефективно налагодити взаємодію між фахівцями служби зайнятості, пошукачами роботи та представниками підприємств, яку можна продемонструвати результатами.

«Головна мета Ради – це консолідація зусиль у створенні нових та збереженні існуючих робочих місць, забезпеченні громадян легальною зайнятістю, гідними умовами праці та достойним рівнем заробітної плати, а кожного роботодавця - кваліфікованими працівниками», - говорить заступниця директора Донецької обласної служби зайнятості Наталя Адамова.

Такої ж думки директор ТОВ «Краматорський комбінат дитячого харчування» Юрій Водолазський, який є одним з членів Ради роботодавців при Краматорському міському центрі зайнятості. Лише починаючи з початку року за сприянням центру зайнятості на комбінат було працевлаштовано понад 80 безробітних громадян.

«Це не просто новостворена спілка, а дієвий майданчик співпраці, який надає можливість покращити комунікації різних учасників ринку праці та досягти взаєморозуміння між сторонами соціального діалогу», – говорить Юрій Водолазський.

Одним з найважливіших питань Ради це працевлаштування безробітного населення, яке було вирішено для Яніни Щічки. Сама за професію Яніна кухарка, але вона тривалий час не могла знайти роботу. У вересні цього року дівчині підібрали вакансію за спеціальністю у ЗОШ № 22. Фахівці центру зайнятості змогли швидко знайти роботу для Надії Балабанової, яка працює кухарем у ЗОШ №4 теж у Краматорську. Дівчина за освітою «Продавець» та задля роботи у закладі дитячого харчування їй необхідно було пройти професійне навчання. Це питання теж було вирішено в короткі строки, оскільки організація професійної освіти фахівців з урахуванням кваліфікаційних вимог роботодавців є теж одною із тем обговорення на засіданнях Ради.

Наразі на базі Краматорського вищого професійного торгово-кулінарного училища почали навчання за професією «Кондитер» ще 5 безробітних громадян, які будуть вчитися за індивідуально-дуальною формою. Вона передбачає отримання теоретичних знань у закладі освіти, а практику слухачі будуть проходити безпосередньо на виробництвах ТОВ «Краматорський комбінат дитячого харчування».

«З Краматорським міським центром зайнятості нас поєднують довгі роки плідної співпраці. Разом ми надаємо можливість людям здобути фах за покликанням для того, щоб отримати гідну роботу», – говорить заступник директора торгово-кулінарного училища Олена Умерсеітова.

Всього на Донеччині з початку року працевлаштовано 18,3 тис. громадян, а навчання у різних закладах освіти пройшли майже 5 тис. осіб.

Склад Рад роботодавців постійно розширюється. Під час засідань обговорюються плани подальшої співпраці та взаємодії з метою розвитку партнерських відносин. Окрім цього, розглядаються питання проведення спільних заходів щодо укомплектування вакансій, прогнозування потреб ринку праці у фахівцях та організації їх професійного навчання.