портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Опубліковано 18 березня 2021 року, 08:12 , Операція Об'єднаних сил

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 18 березня 2021 року

Протягом минулої доби, 17 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів ПІСКИ та ГНУТОВЕ, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», у передмісті ЛУГАНСЬКОГО загарбники обстрілювали наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів, автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу селища СВІТЛОДАРСЬКЕ окупанти вели вогонь у напрямку наших позицій з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів, а неподалік населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ – з підствольних гранатометів.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.

Зокрема, протягом минулої доби зафіксовано збільшення провокацій з боку російсько-окупаційних військ ОРЛО, метою яких було загострення безпекової ситуації на Луганському напрямку на фоні чергового засідання Тристоронньої контактної групи. Цього разу осередком порушень з боку окупантів став напрямок КАЛИНІВКА-ЛУГАНСЬКЕ, де окупаційні війська відверто провокували Збройні Сили України на відкриття вогню.

Для припинення провокацій, українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ, оперативно вводився режим “Тиша”.

Про всі порушення з боку окупантів Українську сторону СЦКК поінформували СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.

Станом на 7 годину ранку 18 березня, обстрілів не зафіксовано.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4519 транспортних засоби, 4880 осіб, з яких  4440 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 3 особи. Виявлено 97  адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 13 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1119 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1050 осіб.

Через КПВВ «Мар’їнка» – 93 і 73 на тимчасово окуповану територію України прослідувало 3 особи. Не пропущено до тимчасово окупованих територій 3 особи. Переміщено одне тіло померлого.

Слава Україні!

Інші новини за темою