портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Разом проти торгівлі людьми: Донецька область долучається до міжнародної кампанії до Європейського дня протидії торгівлі людьми

Опубліковано 22 жовтня 2024 року, 11:55 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Щорічно 18 жовтня відзначається День боротьби з торгівлею людьми, спрямований на підвищення обізнаності щодо одного з найсерйозніших злочинів проти прав людини. Торгівля людьми — це глобальна проблема, яка не знає кордонів і завдає шкоди мільйонам людей. На жаль, в умовах війни в Україні ця загроза стала ще більш актуальною.

Донецька область долучилася до кампанії проти торгівлі людьми. На рівні громад проводяться різноманітні інформаційні заходи, розповсюджуються матеріали, які допомагають розпізнати ознаки торгівлі людьми та дізнатися, куди звернутися за допомогою тощо.

На регіональному рівні в Офісі регіонального розвитку та відновлення Донецької області проведено тематичний інформаційний захід за модерації радниці патронатної служби голови облдержадміністрації Тамари Лук’янчук, представників управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Головного Управління Національної Поліції України в Донецькій області, структурних підрозділів з питань запобігання та протидії торгівлі людьми районних державних адміністрацій, районних військових адміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів, соціальних служб та працівників гуманітарних хабів.

Загалом захід об’єднав в офлайн та онлайн режимі понад 150 учасників, які за профілем своєї діяльності взаємодіють з населенням та можуть виявляти ознаки потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та переадресовувати постраждалих або надавати допомогу.

«Інформаційно-просвітницький компонент є одним з найважливіших у боротьбі з торгівлею людьми. Наше головне завдання, попередити потрапляння людини в ситуацію торгівлі людьми, щоб вона знала про його форми та ознаки і розуміла, куди треба звертатись, а також – надати усю необхідну допомогу постраждалим, які вже опинились в такій ситуації» – зазначила радниця патронатної служби голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук.

«Важливим викликом є виявлення осіб, що постраждали від торгівлі людьми, серед вразливого населення, зокрема безробітних, сільських жителів, дітей та молоді, ВПО та інших груп ризику, та їх перенаправлення до уповноваженої особи для встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми. Тому ми повинні не залишатись осторонь, а надавати посильну допомогу, як тим людям, які виїхали за межі Донецької області в більш безпечні регіони, так і тим, що залишились. Також необхідно приділити увагу питанню розширення просвітницької роботи і перспективі запровадження майбутньої корекційної роботи з кривдниками» – зазначила Лілія Золкіна, начальниця управління сімʼї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Також, під час заходу представник Управління міграційної поліції ГУНП в Донецькій області представив інформацію щодо поточної роботи у напрямі запобігання та протидії торгівлі людьми та потреби щодо покращення координації. Гончарова Наталія, заступниця президента – виконавча директорка ГО «Альянс за громадянські права» представила учасникам інформацію про виявлення випадків та підтримку осіб, які постраждали від торгівлі людьми в Донецькій області. Куземка Назарій, молодший спеціаліст регіональної команди з питань захисту Міжнародної організації з міграції, виступив з презентацією щодо сучасних викликів та перспективи боротьби з торгівлею людьми в Україні, де навів статистику та можливі напрями допомоги постраждалим.