портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Релоковане Краматорське вище професійне училище налагоджує партнерство із закладами Дніпропетровщини та Тернопільщини

Опубліковано 11 листопада 2023 року, 13:08 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Краматорське вище професійне училище на час воєнного стану в Україні релоковано в дві локації – до Дніпропетровської та Тернопільської областей. Однією з локацій стало м. Кам’янське Дніпропетровської області, де після переміщення відновлення навчання професіям машинобудівного профілю. 

Адміністрацією закладу налагоджено партнерство з Державним професійно-технічним навчальним закладом «Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» і Кам’янським вищим професійним училищем: обидва заклади надали приміщення для облаштування кабінетів і майстерень, місця в гуртожитку для проживання учнів і педагогів. Відремонтовано та облаштовано аудиторії: кабінет інформатики; кабінети спецтехнології кранівників, зварників, верстатників; кабінети для адміністрації; архів та складські приміщення. У кабінетах розміщено обладнання, пристрої, оргтехніку, меблі, наочні стенди, евакуйовані із м. Краматорська.

Місця для проходження виробничого навчання здобувачів освіти машинобудівного профілю надало Кам’янське вище професійне училище. Спільними зусиллями організовано майстерню для верстатників, встановлено обладнання навчально-практичного центру матеріалообробних технологій Краматорського вищого професійного училища. 

З метою ознайомлення здобувачів освіти з навчально-практичною базою в училищі та на виробництві для них проведено екскурсії за професіями: верстатник широкого профілю; машиніст крана (кранівник): електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; слюсар – ремонтник; електрозварник. На приватному підприємстві «КАМЕТ-СТАЛЬ» екскурсанти відвідали полігон кранівників, виробничу ділянку металообробки та зварювальні майстерні: ручного-дугового, аргонно-дугового, механізованого зварювання. Фахівцями підприємства та училища-партнера проведено майстер-класи виконання робіт за професіями, кожен учень мав змогу виконати виробничі вправи та роботи.

Виробниче навчання в нових майстернях сприятиме отриманню здобувачами освіти необхідних компетенцій, щоб бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці.

Довідково:

У 2023-2024 навчальному році освітній процес Краматорського вищого професійного училища здійснюється на двох локаціях за напрямами:

- професії машинобудівного профілю і відділення фахового молодшого бакалавра – у м. Кам’янське, Дніпропетровської обл.

- професії побутового профілю на базі Професійно-технічного училища №34 смт. Коропець Тернопільської обл.

Загальний контингент закладу – 441 особа.

Регіональне замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у 2023 році для Краматорського вищого професійного училища затверджено у кількості 164 особи. На перший курс навчання у 2023-2024 навчальному році прийнято 162 особи, що складає 99% від затвердженої кількості.