портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Релокованих підприємців зі Слов’янська консультують у Києві

Опубліковано 01 вересня 2022 року, 08:36 , Донецький обласний центр зайнятості

З великої кількості підприємців Слов’янська поки лише небагатьом вдалося продовжити свою справу або відкрити нову, виїхавши на безпечну територію. Серед таких – Віталій Ретунський. З недавнього часу відвідувачі ТРЦ «Дитячий світ», що на вулиці Малишка в Києві, можуть поласувати смачною кавою у павільйоні «Joke coffee».

Для фахівців Слов’янського міського центру зайнятості підтримувати постійний контакт зі своїми клієнтами-роботодавцями і продовжувати співпрацювати з ними навіть в умовах евакуації – задача пріоритетна і водночас приємна. Тому в серпні мобільна група побувала в гостях у фізичної особи-підприємця Віталія Ретунського, щоб поділитись важливою інформацією та заразом почастуватися кавою «з нотками Слов’янщини».

Під час розмови обговорили багато питань, які стосувались послуг служби зайнятості роботодавцям. Особливу зацікавленість у пана Віталія викликала можливість отримати фінансові бонуси у вигляді грантів або компенсацій для подальшого розвитку/покращення своєї діяльності. Тому фахівці центру зайнятості ознайомили підприємця з актуальними програмами з надання грантів від держави та міжнародних організацій, порядком отримання компенсації витрат на оплату праці при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб.

А дізнавшись про те, що в майбутньому пан Віталій планує розширити свій бізнес, фахівці мобільної групи запропонували йому ще й допомогу в підборі персоналу. І відразу поближче познайомили підприємця з професійно-кваліфікаційним складом безробітних, які перебувають на обліку в Слов’янському центрі зайнятості та наразі проживають в столиці.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості