портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Результати роботи Управління східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області за січень-липень 2024 року

Опубліковано 21 серпня 2024 року, 19:09

Упродовж січня-липня 2024 року фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області провели 158 заходів державного фінансового контролю, зокрема 151 моніторинг закупівель, 5 ревізій та 2 аудити. 

Завдяки роботі аудиторів задокументовано факти порушень та недоліків загалом на 1 млрд 636 млн гривень. 

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 6,9 млн грн, упереджено втрати ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на суму 11,5 млн грн, попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у розмірі 656,9 млн гривень

За фактами виявлених сумнівних операцій на суму 144,8 млн грн до Державної служби фінансового моніторингу України направлено чотири інформації для відповідного реагування. 

За вчинені порушення фінансової дисципліни та законодавства про закупівлі 11 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3 - до дисциплінарної. На адресу 3 об’єктів контролю направлені попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Керівниками об’єктів контролю за результатами заходів державного фінансового контролю ухвалено 13 управлінських рішень.

Правоохоронними органами за матеріалами проведеної ревізії зареєстровано 1 кримінальне провадження та долучено до наявних кримінальних проваджень матеріали 2 контрольних заходів.