портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Різдвяний передзвін на Донеччині: єднання у віртуальному просторі

Опубліковано 11 січня 2024 року, 16:28 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Цього року на Донеччині відбулась захоплююча культурно-мистецька акція під назвою "Різдвяний передзвін". Захід, що відбувся на віртуальній сцені, об'єднав творчі колективи для привітання донеччан зі святами та поширення народних традицій святкування Різдва та Нового року.

Під час акції були представлені різноманітні аспекти народної культури: віншування, колядування, щедрування, надзвичайні різдвяні зірки, традиційні та сучасні вертепи. Учасники ділилися унікальними рецептами куті та проводили яскраві презентації різдвяного столу. Ці елементи стали яскравими надбаннями VIII фестивалю вертепників та колядників "Різдвяний передзвін".

Захід зібрав понад 60 творчих колективів і більше 500 учасників з 22 громад області. Учасники привітали глядачів традиційними колядками, подарували можливість зануритися в українські народні традиції, які зберігаються на Донеччині через віртуальну реальність.

Трансляція творчих виступів та видовищних різдвяних обрядів стала доступною на сторінках соціальних мереж (http://surl.li/pdned). Це певною мірою дозволило глядачам з різних куточків світу зануритися у святкову атмосферу фестивалю та долучитися до культурного діалогу.

"Різдвяний передзвін" не лише підтвердив творчий потенціал місцевих колективів, але й відзначився як важлива ініціатива для збереження та популяризації української культурної спадщини. Захід містив традиційні елементи святкування, віддав шану сучасним тенденціям та креативному вияву мистецької енергії.

Отже, "Різдвяний передзвін" став важливою подією, яка об'єднала громади в дусі святкування та культурного обміну, надаючи можливість кожному доторкнутися до унікальної та неповторної української культури.