портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робимо все, щоб врятувати кожну дитину: Павло Кириленко провів нараду з питання евакуації з прифронтових населених пунктів

Опубліковано 01 березня 2023 року, 20:02

Питання евакуації дітей з прифронтових населених пунктів обговорив сьогодні начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на онлайновій нараді із правоохоронцями та керівниками районних і місцевих військових адміністрацій.

Зараз на території громад, де ведуться активні бойові дії, досі залишається майже 4 тисячі дітей. Їх значно менше, ніж було рік тому, однак все одно – це неймовірно велика кількість дітей, які живуть у постійній небезпеці.

- Продовжуємо інформувати батьків про відповідальність, яку вони несуть за життя і здоров’я своїх дітей – це відповідальність не тільки моральна, але й адміністративна. Кожен, хто підписує відмову від евакуації, повинен в повні усвідомлювати усі можливі наслідки, - зазначив очільник області.

Особливу увагу приділяють дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

- Наражати дітей на смертельну небезпеку – неприпустимо, - наголошує Павло Кириленко. - В Донецькій області росіяни за рік уже вбили 143 дитини – це тільки ті, про загибель яких відомо достеменно, без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі. Ця страшна цифра не повинна зростати. Саме тому координуємо свої дії з правоохоронцями та робимо все можливе, щоб врятувати кожну дитину.