портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робота для ВПО: історія працевлаштування переселенки з м. Курахове

Опубліковано 07 червня 2024 року, 16:14 , Донецький обласний центр зайнятості

Для переселенців наявність роботи - це не просто можливість заробляти гроші, це й ключ до адаптації на новому місці проживання, задоволення потреб та забезпечення достатнього рівня благополуччя. Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб залишається одним із першочергових завдань служби зайнятості.

Історія Світлани Титаренко - це одна з тисяч доль мешканців Донецької області, які були вимушені покинути свої домівки. До війни жінка жила та працювала в місті Курахове. За освітою вона кравець, але за професією не працювала, натомість мала досвід роботи маляра-штукатура. Як і багато інших, Світлана певний час намагалася залишатися вдома, але посилення обстрілів змусили її евакуюватися.

У Першотравенську Дніпропетровської області, де жінка знайшла прихисток, їй вдалося доволі швидко влаштуватися робітником з комплексного обслуговування й ремонту будинків. Проте до кінця року Світлана знову опинилася без роботи. Цього разу пошуки виявилися складними, і жінка звернулася за допомогою до Мар'їнського районного центру зайнятості.

Фахівці служби зайнятості розробили для Світлани індивідуальний план працевлаштування з рекомендаціями щодо пошуку роботи. Жінка прагнула знайти роботу саме за професією штукатура. Рекрутери проаналізували ринок праці Першотравенська та запропонували їй вакансію у ФОП Разводов О.О. Світлана погодилася, з роботодавцем узгодили умови працевлаштування, дату та час співбесіди.

Оскільки у Світлани не було необхідної освіти, але був досвід роботи, рекрутери домовились про її стажування на виробництві. Жінка продемонструвала необхідні навички, і роботодавець схвалив її кандидатуру. Вже наступного дня за направленням центру зайнятості Світлана розпочала роботу на бажаній вакансії.

Фахівці центрів зайнятості https://t1p.de/2u2np готові допомогти всім, хто шукає роботу, незалежно від їхнього місця проживання, освіти та професійного досвіду.

Звертайтесь і разом ми знайдемо для вас роботу! Сall-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.