портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Росіяни знищили Всіхсвятський скит Святогірської лаври

Опубліковано 04 червня 2022 року, 17:45

Святогірська лавра знову під російським вогнем — сьогодні росіяни знищили Всіхсвятський скит Святогірської лаври. Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

Цьому скиту понад сто років. Він був освячений у 1912-му. Його вже руйнували за часів комуністичного тоталітарного режиму.

«Росіяни нищать все, до чого можуть дотягнутися, незважаючи на жодні культурні зв'язки. Святогірська лавра, що перебуває в канонічній єдності з московським патріархатом, вже не вперше під обстрілом: раніше росіяни вже вбили чотирьох служителів лаври та тяжко поранили ще чотирьох. Все це робиться зі схвалення московського патріарха Кирила та російського народу», - зазначив очільник області.

Він наголосив, що знищити українську культуру — це стратегічна мета росіян, і лише спільними зусиллями всього цивілізованого світу їх можна зупинити.

«Росія має бути виключена з ЮНЕСКО та всіх культурних організацій, російські діячі мають стати нерукоподатними у всьому світі. Від цього залежить порятунок тисячолітньої культурної спадщини», - написав Павло Кириленко.