портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розміновану ділянку місцевості в районі села Стара Миколаївка передано громаді

Опубліковано 26 листопада 2021 року, 14:30

Відбулась урочиста передача розмінованої ділянки місцевості в районі села Стара Миколаївка Краматорського району представникам громад та місцевого самоврядування.

Очищення району від вибухонебезпечних предметів в рамках організації гуманітарного розмінування території Донецької та Луганської областей проведено Благодійною організацією «Благодійний Фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні». У заході також взяли участь представники структурних підрозділів ОДА та Операції об’єднаних сил. 

У процесі розмінування було знайдено 356 вибухонебезпечних предметів. Наразі ділянка місцевості загальною площею 43 728 квадратних метри перевірена та вважається безпечною і придатною до використання. 

«На території області лише в цьому році було знешкоджено понад 25 тисяч вибухонебезпечних предметів, тому завдяки вашій роботі потенційно на 25 тисяч нещасних випадків стало менше», - наголосив директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігор Бойко. 

Нагадаємо, близько села Стара Миколаївка в будівлях гаражів для зберігання та обслуговування сільськогосподарської техніки розташовувався склад боєприпасів ЗСУ. 25 травня 2018 року приблизно о 5 годині ранку відбувся обстріл населеного пункту, під час якого сталося влучення у склад боєприпасів ЗСУ, що призвело до вибуху. Детонація боєприпасів відбувалася протягом доби і вибухонебезпечні залишки розліталися на невідому відстань по території населеного пункту та за його межі.