портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочато експериментальний проєкт з організації надання ВПО послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання за принципом “гроші ходять за людиною”

Опубліковано 06 вересня 2024 року, 14:31 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Кабінетом Міністрів України розпочато експериментальний проєкт, ініційований Міністерством соціальної політики України, спрямований на забезпечення надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку та особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду і підтриманого проживання за принципом “гроші ходять за людиною”.

Проєкт дає змогу евакуйованим громадянам, які перемістилися під час обов’язкової евакуації до більш безпечних областей України та потребують сторонньої допомоги і підтримки, отримати необхідну допомогу. 

Для участі у цьому проєкті особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, потрібно подати заяву до органу місцевого самоврядування за новим фактичним місцем проживання.

Місцевій органи влади, розташовані в більш безпечних областях України, визначатимуть відповідальних осіб і проведуть визначення потреби громадян, а Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю формуватиме список надавачів соціальних послуг, учасників та здійснюватиме перерахування бюджетних коштів.

Детальніше про переваги та алгоритм отримання послуги – в інфографіці.