портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочато ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2023-2024 навчальному році

Опубліковано 27 листопада 2023 року, 13:53 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

25 листопада у територіальних громадах Донецької області розпочато ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. Заходи відбулись у дистанційному форматі. 

До інтелектуальних змагань першого дня долучилося майже 1700 учнів 6-11 класів з 41 територіальної громади області. В олімпіаді з математики взяли участь 964 здобувачів загальної середньої освіти Донеччини. У порівнянні з минулим роком кількість охочих продемонструвати свої математичні знання зросла майже на 150 учнів! Цього дня також змагалися 652 знавці історії та близько 100 учасників мовних олімпіад – німецької і французької мов.

Олімпіадні завдання з історії передбачали перевірку володіння учасниками матеріалом за поточний і попередні курси з історії України та всесвітньої історії. Учасники виконували тестові завдання, де необхідно було застосувати вміння працювати з картами, відеоджерелами, фотодокументами, співвіднести подію і дату.

Олімпіади з французької та німецької мов складалися з трьох випробувань: аудіювання, читання та творча письмова робота на одну з запропонованих тем. Останній вид випробування мав на меті перевірити лексичний запас конкурсанта, рівень розвитку граматичних навичок, уміння використовувати під час написання твору художні засоби. 

Під час олімпіади з математики учням запропоновано завдання, які перевіряли знання властивостей трикутника, прямокутника, взаємно простих чисел, ознак подільності натуральних чисел; уміння використовувати метод від супротивного, додаткові побудови й перетворювати геометричні величини, розв’язувати задачі з теорії ігор; навички висунення гіпотез (у контексті певної задачі) та їх доведення або ж спростування.

Дякуємо талановитим учням за їхню жагу до знань, прагнення рухатися вперед, здобувати перемоги на теренах науки. 

Попереду – олімпіади з хімії, трудового навчання (технологій), новогрецької мови та літератури, економіки, астрономії та інформатики.