портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочато п’яту оздоровчу зміну в КП «ОДМСОК «Перлина Донеччини» на Закарпатті

Опубліковано 28 вересня 2023 року, 10:30 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Оздоровча кампанія дітей, яку розпочато за ініціативи облдержадміністрації, триває. В цьому році в умовах воєнного стану оздоровлення дітей організовано в безпечному регіоні країни – на Закарпатті. Вже близько 1800 дітей пройшли оздоровлення та відпочинок в КП «ОДМСОК «Перлина Донеччини», діяльність якого організовано в мальовничих куточках Мукачівського району Закарпатської області.

27 вересня 2023 року в п’яту оздоровчу зміну дитячий заклад «Перлина Донеччини» (Закарпатська область) прийняв 51 дитину з нашої області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

На дітей чекають загадкові екскурсії в Карпатські гори, до історичної і воєнно-архітектурної пам’ятки - Мукачівського замку Паланок, до дивовижного мисливського палацу графу Шенборна.

Також на дітей чекають купання в басейні та інші оздоровчі і реабілітаційні заходи. Проявити свої хореографічні здібності діти зможуть під час танцювальних батлів, вечірніх дискотек, а також зануряться в події середньовіччя під час балу в замку Шенборна.

Крім цього, протягом зміни діти будуть забезпечені змістовним дозвіллям, матимуть можливість не тільки зміцнити здоров’я, але й активно провести свій час, беручи участь у різних спортивних змаганнях, розважально-освітніх програмах, конкурсах, квестах, майстер-класах, творчих майстернях.

Під час реалізації програми оздоровлення та відпочинку дітей значна увага приділятиметься психологічній реабілітації - збереженню та відновленню фізичного та психологічного здоров’я.

Кожен день дитячого закладу буде присвячений тому, щоб отримати знання та навички з окремої дисципліни або групи наук. Діти дізнаються про цікаві факти, проведуть серію інтерактивних та детективних квестів, побачать цікаві експерименти, проведуть самостійні дослідження з фізики, хімії, біології та медицини.

Всі заходи в дитячому закладі будуть проходити з урахуванням початку навчального процесу, під час якого дітям буде надаватись вся необхідна методична допомога.

Слід зазначити, що адміністрацією дитячого закладу «Перлина Донеччини» організовано трансфер до закладу із залізничних станцій Карпати та Свалява й у зворотному напрямку.

Бажаємо дітям веселого відпочинку, яскравих емоцій, нових друзів і гарного настрою! Все буде Україна!

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації