портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочав роботу Координаційний центр підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації

Опубліковано 14 червня 2023 року, 17:04

В області розпочав роботу Координаційний центр підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

Сьогодні, 14 червня 2023 року, відбулось перше засідання Координаційного центру, до складу якого увійшли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади; голови районних державних адміністрацій, начальники районних військових адміністрацій, представник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин в Донецькій області, представники інших органів, громадські організації.

Для комплексного вирішення проблемних питань до роботи Координаційного центру залучатимуться також міжнародні гуманітарні організації, інші громадські організації, благодійники тощо.

Як зазначила під час наради заступниця голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка очолила Координаційний центр, його основним завданням є допомога постраждалим від війни, систематизація та ініціювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань. 

«В умовах війни, багато хто з нас взяв на себе не властиві для виконання функції. Тому, створення Координаційного центру як стратегічно-ідеологічного центру дуже необхідне, адже дасть можливість швидко та оперативно приймати рішення, реагувати на певні ситуації і виклики, а також налагодити чітку та дієву систему допомоги громадянам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах зумовлених війною», - наголосила вона.

За результатами наради спільно напрацьовано основні напрями роботи Координаційного центру, надані відповідні доручення райдержадміністраціям, районним військовим адміністраціям, військовим адміністраціям населених пунктів Донецької області та структурним підрозділам облдержадміністрації.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації