портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався онлайн-курс у межах проєкту «Лабораторія медіаграмотності та інформаційної безпеки»

Опубліковано 16 жовтня 2023 року, 10:58 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

14 жовтня розпочався онлайн-курс з медіаграмотності «Медіаграмотна – я» у межах проєкту «Лабораторія медіаграмотності та інформаційної безпеки», який реалізовується ГО «Країна вільної громади».

З вітальним словом виступили Лілія Золкіна, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яка підкреслила важливість тематики та побажала натхненної роботи, Наталія Корчак, координаторка проєкту «Лабораторія медіаграмотності та інформаційної безпеки», та Вікторія Вольська, голова громадської організації «Країна вільної громади».

Першу зустріч було присвячено Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, який відзначається щороку 18 жовтня.

Мета курсу – надати зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності заради втілення його принципів та засад в українському суспільстві під час війни та у післявоєнний період. Крім теоретичної частини, курс містить численні практичні приклади. Його доцільно пройти кожній людині, яка зацікавлена у критичному сприйнятті інформації в сучасному світі.

Скільки разів на день ви перевіряєте свою стрічку новин чи обговорюєте новини з друзями? Зараз модно «бути поінформованим», але якщо ми не будемо обережні, ця інформація може нас ввести в оману чи заплутати. Ось чому нам потрібне критичне мислення, щоб наш розум був зосередженим та пильним.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації