портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався ремонт траси М-03 від Слов’янська у напрямку Бахмута

Опубліковано 18 травня 2018 року, 16:01

Стартували ремонтні роботи з відновлення автодороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський від Слов’янська у напрямку Бахмута (до повороту на с. Никонорівка, впритул до об’єкта капремонту). Протяжність ділянки, що підлягає поточному середнього ремонту, – 9,7 км.

Існуючий дорожній одяг міжнародної траси знаходився у незадовільному стані. Проїзна частина була уражена різного роду деформаціями: вибоїнами, сітками тріщин, колійністю, напливами тощо. Найбільш проблемні ділянки, де спостерігається висока вологість ґрунту земляного полотна, потребують повної заміни дорожнього одягу (зі стабілізацією ґрунтової основи земляного полотна) та улаштування ефективної системи водовідведення (у тому числі прикрайкових лотків та водоскидів з обох сторін проїзної частини).

Після завершення робіт із посилення дорожнього одягу з улаштуванням нового асфальтобетонного покриття, на об’єкті виконуватимуться роботи з укріплення та планування узбіч, встановлення бар’єрного огородження та дорожніх знаків, нанесення горизонтальної дорожньої розмітки.

На даний час на ділянці тривають роботи з фрезерування застарілого покриття. Роботи виконує ТОВ «Славдорстрой» (замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області). Фінансування здійснюється з державного та обласного бюджетів.

Нагадаємо, цьогоріч міжнародну трасу М-03 Київ – Харків – Довжанський   у межах Слов’янського району, з урахуванням минулорічних об’єктів, буде повністю відремонтовано. Окрім вищеназваної ділянки, у розпалі роботи з посилення дорожнього одягу від повороту на Святогірськ у напрямку Слов’янська. Крім того, розпочато й капремонт дороги за маршрутом Слов’янськ – Бахмут.

Шановні водії! Роботи виконуються під рухом! Будьте уважні та обережні за кермом!

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області