портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розширення можливостей реалізації послуги раннього втручання обговорили у Донецькій області

Опубліковано 11 грудня 2020 року, 17:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Засідання круглого столу з раннього втручання у Донецькій області відбулося за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні 10 грудня. 

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, команд з раннього втручання, які  беруть участь у пілотному проєкті «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя» та громадських об’єднань, які опікуються питаннями захисту прав та безпеки дітей.

В області реалізується проєкт «Розвиток потенціалу професіоналів та батьків задля захисту інтересів та впровадження послуги раннього втручання» за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні  спільно з БФ «Інститут раннього втручання».

Мета проєкту – розвиток сучасної послуги раннього втручання для сімей, які виховують дітей раннього віку з порушеннями розвитку або ризиком їх отримання та дітей з інвалідністю. В рамках цього проєкту буде здійснено навчання команд для надання послуги раннього втручання, забезпечення цих команд розвивальним та дидактичним приладдям, сучасною літературою, активізацію громадської  активності щодо адвокації сучасних послуг для сімей з дітьми. 

Під час обговорення питань круглого столу представники команд області, які пройшли навчання у 2016 році та беруть участь у пілотному проєкті «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя», мали можливість поділитися власним досвідом та планами на наступний рік. Відбувся зворотний зв'язок із представниками усіх інституцій, які залучені в реалізації надання послуги раннього втручання області.   

Представники від громадськості, які опікуються питаннями захисту та безпеки дітей, висловили слова подяки за роботу, яка спрямована на підтримку розвитку послуги раннього втручання та її реалізацію в регіоні.