портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розширено перелік категорій дітей, які мають право оздоровитись за рахунок коштів державного бюджету в ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек»

Опубліковано 03 вересня 2024 року, 19:04 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

16 серпня 2024 року Уряд схвалив зміни до механізму розподілу путівок на оздоровлення і відпочинок дітей до ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек».

Тепер путівки, що фінансуються з державного бюджету, спочатку будуть спрямовані до областей, де тривають бойові дії, для забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки згідно зі статтею 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та проживають у межах областей, на територіях яких ведуться активні бойові дії.

Якщо після розподілу на області, де ведуться активні бойові дії, буде залишок путівок, їх — пропорційно потребі — розподілятимуть на інші регіони.

На сьогодні «Артек» – це унікальний простір для досліджень, відкриттів і саморозвитку кожної дитини, середовище для усвідомленого вибору дітьми цінностей патріотизму, розвитку успішних, активних та талановитих.

Саме тут кожна дитина зможе проявити свої здібності, відкрити нові таланти, здобути нові знання, знайти нових друзів, стати самостійною та самодостатньою.

На сьогодні послуги оздоровлення та відпочинку в умовах ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек» отримали 159 дітей області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

З 28 вересня 2024 року по 18 жовтня 2024 року заплановано проведення VIII тематичної зміни «Національно-патріотичний вишкіл «Гуртуємось до Перемоги!».

Для отримання путівок батькам (особам, які їх замінюють) необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, військових адміністрацій за місцем проживання. Батьки (особи, які їх замінюють), зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть звернутись до відповідних органів за зареєстрованим місцем проживання особисто або засобами поштового зв’язку.