портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розвиток малого та середнього бізнесу – пріоритетний напрям роботи Донецької ОДА

Опубліковано 21 березня 2017 року, 16:34

У Донецькій області вже формується перша група майбутніх підприємців, які проходитимуть стажування за кордоном. До країн Східної Європи вони поїдуть у межах обласної програми розвитку малого та середнього бізнесу. Про це gjdsljvbd заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз на відкритті виставки «Схід-Експо 2017».

«Минулого року Донецька ОДА практикувала компенсацію відсотків за кредитами осіб-підприємців, але зараз ми відмовились від такої практики. Не всі банки згодні кредитувати бізнес у Донецькій області, тому програма виявилась малоефективною. Цього року зусилля обласної влади концентруються на створенні нових підприємств та робочих місць», - заявив Ігор Стокоз.

Коментуючи нову програму, Ігор Стокоз зазначив, що до бюджету закладено 150 мільйонів гривень, які будуть розподілені у вигляді грантів для малого бізнесу. Він зауважив, що якщо новостворене підприємство працюватиме п’ять років та буде показувати позитивну динаміку – кошти повертати буде непотрібно. Проте, якщо грант буде використано неефективно – гроші мають повернутись до обласного бюджету.

Ігор Стокоз зауважив, що формування середнього класу є одним з пріоритетних напрямків роботи Донецької облдержадміністрації.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Інші новини за темою