портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рушник єдності, майстер-класи, спів Гімну: представники Донеччини взяли участь у заході «Вишиванка – духовна броня українців. Україна - броня світу» у Дніпрі

Опубліковано 20 травня 2022 року, 14:26 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та волонтери головного офісу «Співдія-хаб» - Донецька область» взяли участь у масовому заході «Вишиванка – духовна броня українців. Україна - броня світу», який відбувся у Дніпрі 19 травня.

Захід у День вишиванки в середмісті Дніпра організувала Дніпровська міська рада. У програмі серед іншого було представлено творчі майстер-класи, фотозони, спів Гімну тощо.

«Майстри України, які професійно займаються вишивкою і зараз мешкають у Дніпрі, переїхавши сюди через війну, об’єдналися для такого святкового заходу. Наші майстри до Дня вишиванки готувалися заздалегідь, але у нинішніх умовах дівчата запропонували зробити рушник єдності, на якому зображена вишивка різних регіонів України. І кожен охочий міг долучитися до вишивання. Бажаю усім, щоб українська сорочка вберігала від злого ока, ворожої кулі. А найкраще - вишити таку сорочку власноруч, щоб передавати її з покоління в покоління», – сказала директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

«Нехай День вишиванки об'єднає українців по всьому світу, а мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення. Бажаю зміцнення української ідентичності заради перемоги та процвітання України» - зазначила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.