портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятувальники Донеччини провели тактико-спеціальні навчання на базі ПРАТ «Авдіївський коксохімічний завод”

Опубліковано 21 лютого 2020 року, 15:40 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

20 лютого рятувальники Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели тактико-спеціальні навчання на базі відділення дистиляції смоли смолоперегінного цеху ПРАТ «Авдіївський коксохімічний завод».

За легендою навчань, внаслідок влучення артилерійського снаряду в перекриття будівлі відділення дистиляції смоли, на другому поверсі будівлі відбувається горіння масла, яке витекло з зруйнованого сепаратору. Двоє постраждалих робітників знаходяться в непритомному стані на землі під завалами та ще два робітники з осколковими пораненнями знаходяться на висоті 25 метрів ректифікаційної колони. Персонал об’єкту приймає невідкладні заходи з виклику пожежно-рятувальних підрозділів та евакуації працівників та особового складу підрозділу.

Диспетчер Служби порятунку негайно спрямовує, згідно розкладу виїздів гарнізону, сили та засоби підпорядкованих підрозділів Головного управління по автоматичному виклику № 2 та згодом дає в радіоефірі орієнтири підрозділам, які слідують до місця події та, окрім пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, залучає міську карету швидкої медичної допомоги.

Прибувши на місце виклику, рятувальники провели розвідку місця події та розпочали роботи з вилучення вибухонебезпечного предмету та його транспортування до місця знищення. Після надання допуску до гасіння пожежі рятувальники встановили 1 автоцистерну на безпечній відстані від ВНП та провели необхідні заходи для рятування двох потерпілих, яких притиснуло до землі важкими фрагментами металевих конструкцій, та силами верхолазного відділення провели заходи щодо евакуації двох постраждалих з двадцятип’ятиметрової висоти, яких в подальшому було передано працівникам швидкої медичної допомоги. Для координації усіх дій під час гасіння умовної пожежі розгорнуто оперативний штаб.

Загалом у навчаннях взяли участь 38 чоловік особового складу Головного управління та 10 одиниць техніки.

Загалом, за словами керівника тактико-спеціальних навчань, тренування пройшло успішно, рятувальники довели свою готовність до дій за призначенням.