портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

СБУ з початку 2024 році провело 17 антитерористичних заходів на території Донецької та Луганської областей

Опубліковано 22 березня 2024 року, 11:33 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Про діяльність ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, контрдиверсійні заходи, відкриті кримінальні провадження з документування «виборів президента рф» на ТОТ, а також у т.зв. «єдиний день голосування» говорили на брифінгу зі спікеркою Служби Галиною Прищепою.

За її даними, з початку року проведено 17 антитерористичних контрдиверсійних заходів у населених пунктах: Слов’янськ (3 заходи), Новогродівка, Богоявленка/Вугледар, Мирноград (2 заходи), Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Покровськ, Селидове (2 заходи), Іскра, Новопавлівка, Торецьк Донецької області, Новолюбівка Луганської області.

З початку року через ДВКР СБУ передано 476 інформаційних повідомлень  щодо намірів ймовірного наступу військ агресора, місць його дислокації та маршрутів пересування.

У 60 випадках підтверджено вдале відпрацювання підрозділами ЗСУ ворожих цілей за наданими ГУ координатами, внаслідок чого завдано ворогу значних втрат у військовій техніці та живій силі. 

Втрати ворога склали в живій силі 944 особи вбитими та пораненими, а також 181 одиниць озброєння та військової техніки.

До того ж ведеться виявлення та притягнення до відповідальності агентів ворожих спецслужб, яких загарбники намагаються залучити як до відкритої, так і до підпільної війни проти України.

Відбувається затримання колаборантів, «корегувальників», знешкодження організованих злочинних угруповань.