портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Секрети успішної співбесіди: як підготуватися та пройти

Опубліковано 24 лютого 2024 року, 10:43 , Донецький обласний центр зайнятості

Співбесіда залишається важливою сходинкою на шляху до нової роботи, навіть під час воєнного стану. Декілька порад, які допоможуть шукачу підготуватися до зустрічі з роботодавцем та пройти співбесіду:

  • Як підготуватися до співбесіди з роботодавцем

Детально ознайомтесь з інформацією про компанію: чим вона займається, яку діяльність веде. Добре відпрацюйте запитання, які ви будете ставити роботодавцю, якщо вам запропонують таку можливість. Безпосередньо перед співбесідою намагайтесь вгамувати хвилювання: зробіть кілька повільних вдихів-видихів, подумайте про щось приємне, налаштуйтесь на позитив.

  • Як відповідати на запитання про минулу роботу та обговорювати з роботодавцем причини звільнення або скорочення

Роботодавець запитає про це обов’язково, тож підготуйтесь – імпровізація тут не найкраще рішення. Треба відповідати чесно та щиро. Якщо ви чогось не договорюєте, то це відразу видно, можуть виникнути додаткові запитання.

  • Як обговорювати з роботодавцем питання майбутнього

Роботодавець може поцікавитись особистими планами. Йому важливо знати не тільки який ви професіонал, але і яка ви людина, що вам цікаво, як ви влаштовуєте своє майбутнє, що ви цінуєте в житті.

  • Робочий графік та план дій під час повітряних тривог, які можуть вплинути на вашу продуктивність, як працівника

На жаль, це наша нова реальність, тому обов’язково потрібно дізнатися у роботодавця:

  • чи є бомбосховище в офісі або підприємстві;
  • чи є можливість працювати з дому;
  • як наразі працюють співробітники компанії (роботодавець повинен навести приклади щодо безпеки своїх працівників).

  • Будьте готові проходити співбесіду у форматі онлайн

Підготуйте ваше робоче місце. Потурбуйтесь про те, щоб інтернет-зв’язок був стабільним, звук та відео – максимально якісними. Перед онлайн-співбесідою поставте поряд склянку води.

  • Як діяти, якщо під час співбесіди у місті оголошують повітряну тривогу

Потрібно без паніки вибачитися і попросити роботодавця дати 5-10 хвилин перерви, щоб перейти у безпечне місце. Якщо у безпечному місці немає інтернету (це також потрібно перевірити заздалегідь), то попередьте роботодавця і перенесіть співбесіду на інший час чи запропонуйте продовжити, коли закінчиться тривога.

Пам’ятайте, кожна зустріч з роботодавцем – це шанс, який варто використати. Тож єдина помилка, яка завадить вашому працевлаштуванню – це відмова від співбесіди. Будьте чесним та відкритим, не бійтесь схибити, будь-який результат принесе досвід та впевненість у майбутньому.

Щоб підготуватися до співбесіди на високому рівні, рекомендуємо звернутися до служби зайнятості. Наші фахівці готові надати консультаційну допомогу, підтримку та корисні поради, які допоможуть вам впевнено виступити на співбесіді та отримати бажану роботу.

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до консультантів call-центру Донецького обласного центру зайнятості за телефоном: 0-800-33-61-67.