портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сфера соціального захисту Донецької області перебуває в постійному реформуванні

Опубліковано 27 грудня 2018 року, 16:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

27 грудня на засіданні колегії в Донецькій облдержадміністрації розглянули питання системи соціального захисту населення області за 2018 рік та основні напрями роботи на 2019 рік. Доповідачем виступила директор департаменту соціального захисту населення Олена Токарева.

За її словами, наразі системи соціального захисту в Донецькій області перебувають в постійному реформуванні. На даний момент реалізуються реформи по всім базовим напрямам: реформа надання державної і соціальної допомоги, програми житлових субсидій, надання окремих пільг, соціальних послуг.

Директор департаменту соціального захисту зауважила, що в Донецькій області майже кожен другий громадянин отримує компенсації чи пільги.

«Система соціального захисту населення охоплює 1,5 млн громадян, які отримують допомогу, компенсації, пільги.  Це майже кожен другий мешканець області. Загальний фонд фінансування у 2018 році склав близько 7, 5 млрд грн, з яких 18% це державні програми. Соціальну підтримку отримують понад 120 тис. сімей. Щодо внутрішньо переміщених осіб, то в області зареєстровано найбільша кількість таких осіб, майже 540», – підкреслила Олена Токарева.

На сьогоднішній день в населених пунктах Донецької області впроваджується послуга «Соціальне таксі». Нажаль, вона активна тільки в 2 містах – Маріуполі та Покровську. На обліку перебуває 5, 1 тис. осіб з вадами опорно-рухового апарату, які пересуваються на інвалідних візках.

В області діють 14 центрів соціальної реабілітації. Але у містах Торецьку, Селидовому, Новогродівці, Великоновосілківському, Нікольському, Олександрівському та Мангушському районах не створено досі таких центрів. Через це майже 1000 дітей з особливими потребами позбавлені можливості за місцем проживання проходити реабілітацію.