портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Шахтарям Донеччини почали виплату боргів із заробітної плати

Опубліковано 23 серпня 2019 року, 13:25

Про це на своїй офіційній сторінці у Фейсбук  повідомив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. Він зазначив, що на державні вугледобувні підприємства області надійшли 227,2 млн гривень і шахтарі почали отримувати гроші на свої картки. Ці кошти отримані з бюджету і від реалізації вугільної продукції: 73,2 млн грн – з резервного фонду державного бюджету; 106 млн грн – від реалізації; 48 млн грн – за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

За словами голови Донецької облдержадміністрації, ці 227,2 мільйони дозволили скоротити заборгованість на державних вугледобувних підприємствах на 61%. А на ДП «Шахта імені Сургая» та «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» заборгованості перед гірниками немає.

«Слід визнати, що попри початок виплат, ситуація залишається досить складною. На сьогодні загальна заборгованість на державних шахтах становить 143,8 млн грн. Найгостріша ситуація - на ДП «Селидіввугілля» - там працівникам заборгували 102,3 млн грн. "Латати діри" у шахтному господарстві державі стає все важче, щоб змінити ситуацію, потрібні системні заходи. Донецька обласна державна адміністрація, на жаль, позбавлена механізмів впливу на стан речей в галузі, але ми напрацювали свої пропозиції, які, сподіваємося, втілить новий склад Уряду та Міненерговугілля», – зауважив очільник області.

Ці питання обговорилися у тому числі й з головою Незалежної профспілки України і Конфередації вільних профсоюзів України Михайлом Волинцем.