портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ще у 9 громадах Донеччини з’являться шелтери для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Опубліковано 25 листопада 2021 року, 17:39

Донецька область долучилась до реалізації програми Міністерства соціальної політики України, спрямованої на запобігання домашньому насильству та захист осіб, які постраждали від такого насильства. В рамках цієї програми область отримала субвенцію у розмірі 15,5 млн грн, що дозволить створити притулки ще у 9 громадах Донеччини. Про це повідомила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна під час старту Міжнародної акції «16 днів проти насильства».

«Особи, які постраждали від домашнього насильства, потребують комплексної допомоги. Це і психологічна, і медико-соціальна, і правова допомога. Дуже важливо, щоб усі служби, які надають таку допомогу, працювали злагоджено. В області формується система, направлена на надання допомоги постраждалим від домашнього насильства. Вже діє 13 бригад соціально-психологічної допомоги, створено 3 притулки, працюють 4 денні центри. До кінця року у Мангуші буде відкрито притулок, який побудовано за підтримки наших міжнародних партнерів. Але найголовніше, що ми маємо зробити – це сформувати нульову толерантність у кожної людини до будь-яких проявів насильства», - наголосила Юлія Костюніна.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня включно проводиться Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Дати акції об’єднують декілька визначних дат, які хронологічно розташовані між Міжнародним днем проти насильства щодо жінок та Міжнародним днем прав людини.

В Донецькій області акція «16 днів проти насильства» проводиться відділами сім’ї та молоді виконавчих органів міських рад, райдержадміністрації та рад об’єднаних територіальних громад за участю територіальних підрозділів Національної поліції в Донецькій області, суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству спільно з міжнародними та місцевими громадськими організаціями.

В рамках акції будівлю Донецької ОДА традиційно підсвітили помаранчевими променями.