портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Щотижня маємо розглядати 20 заявок на виплату компенсацій за зруйноване житло",- Вадим Філашкін

Опубліковано 02 квітня 2021 року, 11:37

Робота у напрямку надання громадянам компенсацій за житло, зруйноване внаслідок російської агресії, має бути активізована у Донецькій області. На цьому наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін під час наради з керівниками населених пунктів, які постраждали внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ.

"Цього року урядом направлено 114 мільйонів гривень для виплати компенсацій. З початку року виплати призначені на загальну суму у понад 27 мільйонів гривень, і попереду ще багато роботи. Тішить, що активізувалась робота з надання допомоги мешканцям Широкиного, але в області є багато населених пунктів, де зруйноване житло. Керівники мають взяти цей напрямок на особистий контроль. Ми щотижня маємо розглядати 20 заявок на виплату компенсацій за зруйноване житло, і до кінця року виплатити нашим громадянам максимальну кількість компенсацій", -  зазначив він.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА, з початку поточного року проведено 4 засідання комісії розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ, на яких прийнято 59 позитивних рішень на суму 15.3 млн грн. Кошти надійдуть на рахунки громадян у травні-червні 2021 року.