портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Схід і Захід разом: нові перспективи бібліотечної справи через обмін досвідом

Опубліковано 17 вересня 2024 року, 12:03 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

В межах  письменницько-бібліотечного заходу «Бібліотечний простір для дітей: читаємо, надихаємо, підтримуємо» керівник Донецької обласної бібліотеки для дітей відвідала Чернівецьку обласну бібліотеку для дітей. Під час заходу відбувся обмін досвідом, знайомство з кращими практиками роботи чернівецьких колег та відвідування Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка. Там відбулась презентація книги журналістки, музеєзнавиці Парасковії Нечаєвої «Безсмертна тінь великих душ» про життя видатного українського композитора Володимира Івасюка. Авторка подарувала для читачів бібліотек Донеччини свої книги з автографом та подякувала читачам та бібліотекам за стійкість. В свою чергу Донецька обласна бібліотека для дітей презентувала та подарувала колегам збірку творчих робіт дітей Донецької області «Я – майбутнє Донеччини».

Надзвичайним було знайомство з науковою бібліотекою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Ця бібліотека є однією з найстаріших і найцінніших бібліотек України і має унікальні фонди – близько 3 млн примірників, у тому числі майже 70 тис. книжкових пам’яток. Але головна цінність цієї бібліотеки – це її фахівці, люди які закохані у свою справу.

Обмін досвідом виявився надзвичайно цікавим та продуктивним, під час спілкування намітилися плани на майбутні спільні ініціативи та заходи.