портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Шістнадцять нових автобусів вирушили до шкіл Донеччини

Опубліковано 31 серпня 2021 року, 16:33

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко  вручив  сертифікати та ключі від 16 шкільних автобусів директорам шкіл. 

Йдеться про школи в Авдіївській, Бахмутській, Великоновосілківській, Вугледарській, Гродівській, Іллінівській, Курахівській, Лиманській, Новогродівській, Новодонецькій, Олександрівській, Очеретинській, Селидівській, Соледарській, Торецькій, Черкаській територіальних громадах.

Гроші на закупку нових автобусів виділено з державного та місцевих бюджетів, загальна сума – 29,3 млн гривень. 

Всього ж на Донеччині таких автобусів буде вже 202, і вони щодня розвозитимуть близько 10 тисяч учнів.

«Розвиток освітньої галузі для облдержадміністрації є одним з пріоритетних. Підтвердженням цього є факти – будуються сучасні освітні заклади, встановлюється нове обладнання, підводиться швидкісний інтернет до шкіл вздовж лінії розмежування. В рамках реалізації проєкту «Всеукраїнський рік математики» в українських школах підведено сучасний інтернет, придбано сучасне обладнання 20 закладам середньої освіти, 5 закладам професійно-технічної освіти, 24 закладам дошкільної освіти», - зазначив Павло Кириленко.

Також він зазначив, що в рамках реалізації програми президента України «Велике будівництво» вже відкрито потужну сучасну школу №26 у Маріуполі, ясла-садок «Дивосвіт», а 1 вересня відкривається довгоочікувана школа в Авдіївці, проєкт якої реалізовано спільно з Литовською республікою, та Новогродівська ЗОШ.