портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Штрафи за неносіння маски: на Донеччині винесено понад 350 постанов про адміністративні правопорушення

Опубліковано 24 листопада 2020 року, 17:37

Понад 350 постанов про адміністративні правопорушення винесено у Донецькій області відносно осіб, які перебували у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот. Про це повідомила інспектор сектору моніторингу Краматорського відділу поліції Валерія Осипець на брифінгу 24 листопада.

Вона зазначила, що на охорону публічного порядку на території Донецької області задіяні 920 працівників поліції.  По перевірці виконання постанови КМУ №641 діють 44 групи, до яких входять 86 працівників поліції. Це ті наряди,  які перевіряють обсервацію, тимчасові пункти прийому хворих та контролюють дотримання карантинних обмежень.

Винесено 352 постанови про адміністративні правопорушення згідно з ч. 2 ст. 44-3 КУпАП відносно осіб, які перебували у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот.

«За такі дії законодавством передбачено накладання штрафу від 170 до 255 гривень. Накладається штраф на місці, тобто працівник поліції виписує постанову і надає номер розрахункового рахунку, куди людина повинна сплатити штраф. Якщо людина протягом 10 діб цей штраф не сплачує, він подвоюється. Якщо й надалі штраф не сплачується, матеріали передаються до державної виконавчої служби»,  - сказала Валерія Осипець.

Вона також повідомила, що на Донеччині  з 16 березня до єдиного обліку територіальних  підрозділів поліції в області зареєстровано 8334 події, пов’язані з порушенням обмежувальних або карантинних заходів. За вказаними повідомленнями було відкрито 7 кримінальних проваджень.