портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Скасування квот і мит від Британії: рішення почне діяти на практиці вже найближчими днями

Опубліковано 13 травня 2022 року, 10:22

Скасування Великою Британією мит та квот для експортних товарів українських виробників почне діяти на практиці вже найближчими днями. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з послом Великої Британії Меліндою Сіммонс.

«Доступ на зовнішні ринки є одним з наріжних елементів україно-британської співпраці. Тому ми вдячні Британії за ініціативу зі скасування тарифів, що практично почне діяти вже найближчими днями», - написала з цього приводу Свириденко у Facebook.

На її переконання, співпраця України та Великої Британії наразі носить комплексний стратегічний характер та охоплює низку важливих напрямків.

Серед іншого міністерка виділила, зокрема, захист глобальної продовольчої безпеки шляхом сприяння транспортуванню українського зерна на світові ринки: «Ми вдячні Сполученому Королівству за всі ініціативи, спрямовані на розблокування українського експорту».

Також Велика Британія надає суттєву допомогу у забезпеченні стабільних поставок пального до України. Активно розглядається також участь британських компаній у майбутньому відновленні української економіки.

«Також під час зустрічі обговорили важливі аспекти гуманітарної підтримки, співпраці з UKEF (Департамент гарантування експортних кредитів уряду Великої Британії – ред.) і подальшого розвитку торгового співробітництва», - додала міністерка.

Нагадаємо, раніше Юлія Свириденко повідомила про досягнення домовленості з урядом Польщі щодо переведення ветеринарного контролю безпосередньо на кордон з Україною, що дозволить максимально пришвидшити експорт української сільгосппродукції.