портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сковородинівське коло: мандри з філософом

Опубліковано 01 грудня 2022 року, 16:34 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецька обласна бібліотека для дітей взяла участь у Всеукраїнській онлайн-конференції, яка була організована Харківською обласною бібліотекою для дітей та присвячена 300-річчю від дня народження видатного українського педагога, поета, філософа та богослова Григорія Савича Сковороди.

Учасники конференції дізналися про географію мандрів Григорія Савича, змогли віртуально відвідати Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди, який, на жаль, внаслідок військових дій зазнав руйнації… Прекрасні доповідачі, з власною думкою та глибоким зануренням в тему, зробили цей захід дуже змістовним та цікавим. Своїми думками та досвідом з теми поділилася і директорка комунального закладу культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» Юлія Василенко. Вона розповіла про життя філософа, яке пов’язане з Донеччиною. Яскравим доповненням доповіді стала відеоробота «Філософ самопізнання» (http://surl.li/dwpwj).

Святкування 300-річчя Григорія Сковороди - одна з ключових культурно-мистецьких подій 2022 року. Донецька обласна бібліотека для дітей, як і безліч інших бібліотек в Україні, долучилася до цієї знаменної для кожного українця події мережевною літературно-мистецькою акцією «Григорій Сковорода: Філософія життя і творчості», у якій, до речі, вже взяло участь понад 60 учасників з усієї України. Подивитися роботи та відео учасників можна на сторінці Фейсбук Донецької обласної бібліотеки для дітей #ДОБД.

Світ Сковороди непростий, його не вхопиш одразу, тому ювілейний період - добра нагода для того, аби в нього зануритись і пильно та захоплено на все подивитись.

За матеріалами Управління культури і туризму облдержадміністрації